ANNELER GÜNÜ

ANNELER GÜNÜ

12.05.2018 307

ANNELER GÜNÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİ

Anneler kutsaldır. Onlar bizi tam 9 ay boyunca karnında taşımıştır ve bizim için her fedakarlığı yapar her türlü zorluğu çekerler. Her anne kendi evladı için çok özeldir. Anne sevgisi dünyadaki en sıcak ve en yüce duygulardan biridir.

 

Sevgilerin en güzeli ve değerlisi olan anne sevgisi başka hiçbir sevgi ile karşılaştırılamaz. Anneler kanatsız melekler olarak nitelendirilir. Bunun sebebi bizi bu dünyadaki tüm kötülüklerden koruyor olmalarıdır. Açlığımızı bizden daha iyi takip ederler, biz üzülürsek bizden daha fazla üzülürler, tüm dertlerimize çare ararlar, hasta olunca bizi iyi ederler.  1908 yılında, Anna Jarvis annesini kaybettikten sonra her yıl düzenli olarak annesini anması ile başlayan “Anneler Günü” kutlama serisi,Amerikan Kongresi’nin 1914 te bu olaydan etkilenip,ülke çapında kutlanan bir bir gün olması yönündeki kararı ile ilk kez resmi olarak kutlandı. Türkiye’de ise 1955 yılından bu yana resmi olarak yıl mayıs ayının 2. pazar günü anneler günü olarak kutlanmaktadır. Bu evrensel günde,

Dünyada milyonlarca anne, çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır. Anneler günü, anneleri onurlandıran bir tatil günüdür. Değişik günlerde ve dünyada değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır.  Anneler Günü annemize olan sevgimizi ona gösterebileceğimiz çok güzel bir gündür. Aslında anneler her gün hatırlanmalıdır. Ama bu özel günde siz de bir buket çiçekle ya da birkaç güzel sözle annenizi mutlu edebilirsiniz.