Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfı Dışında Kalan MEB Personeli 2018 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değişikliği

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 03.05.2018 tarihli 8763456 sayılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değişikliği konulu resmi yazıyı eğitim kurumları ve okullara gönderirken Bakanlık tarafından Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfı dışında yer alan zorunlu yer değiştirmeye tabi olmayan personelin il içi isteğe bağlı yer değiştirme duyurusu, atama takvimi, münhal kadrolar ve başvuru formu hakkında da açıklama yaptı.

07.05.2018 437

2018 Yılı MEB Personeli İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değişikliği

MEB PERSONELİ İL İÇİ ATAMALAR

ogretmenlericin.com olarak belirtelim bu il içi atama duyurusu öğretmenler için değil. 2018 yılı Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfı dışı personelin il içi isteğe bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyurular İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından ayrı ayrı yayınlanacak. Her personel çalıştığı ilin il içi atama duyurusunu Milli Eğitim Müdürlüğünün sayfasından takip etmelidir. 2018 yılı ilçe/okul/kurumlarda görevli personelin (GİH-THS-SHS-YHS) il içi isteğe bağlı yer değiştirmelerine ilişkin İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından Valiliklere gönderilen resmi yazıda “bulundukları kurumda 30 Eylül tarihi itibariyle kesintisiz en az üç yıl görev yapanlar” başvuruda bulunacak ifadesine yer verildiğini görüyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı İKGM resmi yazı;

2018 yılı il içi atama duyurusu MEB personeliMEB Personeli il içi atama

Resmi yazı devamı;

il içi 2018 yılı atama duyurusuİKGM MEB personeli resmi yazı

İl içi isteğe bağlı yer değiştirme talebinde bulunan personelin atamaları, Haziran ayında tercihleri de dikkate alınarak hizmet süresi üstünlüğüne göre valiliklerce yapılır. Hizmet süresinin eşit olması hâlinde halen bulunduğu kadrodaki hizmet süresi fazla olana öncelik verilir, eşitliğin bozulmaması durumunda kura yoluna başvurulur. İlçe/Okul/Kurumlarda görev yapan personele, il içi isteğe bağlı yer değiştirmeye ilişkin duyuru İlçe/Okul/Kurum idarecileri tarafından imza karşılığı duyurulacak olup İl içi isteğe bağlı yer değişikliğinde bulunacak personelin hizmet süresi ( Söz Konusu Yönetmeliğin 4 cü maddesinin (h) bendince (Değişik:RG-10/12/2014-29201) Hizmet süresi: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesi çerçevesinde hesaplanan süreleri,) hesaplanırken son tarih olarak 30 Eylül 2018 tarihi dikkate alınacaktır.