Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Başvuru Sistemi

Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Başvuru Sistemi

05.04.2018 286

Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri  Başvuru Sistemine ulaşmak için TIKLAYINIZ...

 

AÇIKLAMALAR

1. Rapor metni, Ek-1 deki formata uygun, açık ve anlaşılır bir Türkçe ile en fazla 8 sayfa ve 3 MB boyutunda olacaktır. (Times New Roman, 11 punto, 1,15 satır aralığı)

2. Çalışma; özgün, etik değerlere uygun, alıntılardan ve birbirini tekrarlayan projelerden uzak yenilikçi düşünmeyi destekler şekilde olacaktır.

3. Kurumsal başvuru çalışma ekibi en fazla 5 kişiden oluşacaktır.

4. Kurumsal başvurularda ekip üyelerinden bazıları, kurum personeli veya öğrenci olmayabilir.

5. Bir kurum, her kategoriden yalnız bir başvuru yapmak kaydı ile birden fazla başvuru yapabilecektir.

6. Bir kişi, her kategoriden yalnız bir başvuru yapabilecektir.

7. Kurumsal başvuruda bir kişi ekip üyesi olarak yalnız bir çalışmada görev alabilecektir.

8. Kurumsal başvurularda il/ilçe milli eğitim müdürleri ekip üyesi olarak belirtilmeyecektir.

9. Sonuçları alınmamış çalışmalar değerlendirilmeyecektir.

10. Bireysel başvuruda, çalışma ekibi oluşturulmayacaktır.

11. Başvuru sürecinde; çalışma ile ilgili tanıtım sunusu; çalışmanın hedef kitlesini ve fayda/önemini ön plana çıkaran görüntülerin yer aldığı 3 dk ile sınırlı HD çözünürlük kalitesinde video hazırlanacak ve istenildiğinde Bakanlığa gönderilecektir.

12. Çalışmanın adı, konusu, amacı, elde edilen sonuçlar ile rapor metninde ve raporda geçen görsellerde çalışmanın ait olduğu yere ait il, ilçe, kurum, vali, kaymakam, yönetici, öğretmen vb. kişi ya da kurumların isimleri kesinlikle belirtilmeyecektir. Aksi takdirde proje değerlendirme dışı bırakılacaktır.

13. Başvuruda belirtilen kategoriye uymayan çalışmalar değerlendirmeye alınmayacaktır.

14. Başkasına ait olduğu tespit edilen çalışmaların başvuru sahibi/ekip üyeleri bundan sonraki yenilikçilik ödüllerine bireysel/kurumsal başvuru yapamayacaktır.

15. Çalışmanın; geçmiş yıllardaki Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödüllerinde, MEB tarafından yürütülen diğer ödül süreçlerinde, Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamalarında, MEB dışındaki kurum ve kuruluşlarca organize edilen ödül süreçlerinde ve AB projesi vb. süreçlerde ödül almamış olması, Eğitimde İyi Örneklerde sunum yapmamış olması gerekmektedir.

16. Çalışmanın daha önce herhangi bir yarışmada ödül aldığının veya başvuru yapan kişiye ait olmadığının tespiti halinde; bu süreçte elde ettikleri ödül, belge ve her türlü kazanımları geri alınır ve ilgililer hakkında Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik ile disiplin mevzuatı gereğince işlem yapılır.

17. Sisteme yüklenen raporlardan anlaşıldığı üzere 2017/15 sayılı Genelge’ ye ve sistemde başvuru esnasında okunması zorunlu açıklamalara riayet edilmediği tespit edilmiştir. Çalışmanızın değerlendirilmeye alınması için bu kurallara uygun raporlar sisteme yüklenecektir.

18. Kesinlikle rapora kapak yapılmayacaktır.

19. Örnek rapor formatında geçen 4.2. Plan bölümünde oluşturulan örnek tabloda sorumlu kişilerin belirtilmesi gereken sütuna kesinlikle isim yazılmayacaktır. Örnekteki ifadelere benzer şekilde ifadeler kullanılabilir.

 

  Başlama tarihi Bitiş tarihi Sorumlu Açıklamalar
Faaliyet-1     Okul Müdürü  
Faaliyet-2     Sınıf Öğretmeni  
.....     Şube Müdürü  

 

20. Bireysel ya da kurumsal ekip üyesi olarak başvuru yapmış/yapmayı planlayan rapor değerlendirme havuzunda yer alan değerlendiricilerimiz var ise bu kişiler kesinlikle bundan sonraki süreçlerde değerlendirici olarak görev alamayacaklar ve başvuruları ödül alma aşamasına gelmiş olsa dahi iptal edilecektir.