Sivas’a Milli Enerjide Eğitim Desteği

20.05.2018 676

Milli Eğitim Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü, “Milli Enerjide Eğitim Hamlesi” Projesi kapsamında TANAP tarafından ülkemizde yapılacak olan 10 okul biriside Sivas’a kazandırılacak.    Milli Eğitim Bakanımız Sayın Dr. İsmet YILMAZ ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Dr. Berat ALBAYRAK arasında imzalanan protokol gereğince Sivas’ta Maden Teknolojisi ve Doğal Kaynaklar alanında eğitim vermek üzere 16 derslikli okul binası ve atölyeleri ile 100 öğrenci kapasiteli pansiyonu ve spor salonu bulunan 1 (bir) adet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapılacak.     Yaklaşık 35 milyon TL maliyetli proje aynı zamanda ilimize sınavla öğrenci alan bir tematik meslek lisesi de kazandırmış olacak.   Yeraltı kaynakları bakımından önemli zenginliklere sahip olan Sivas’ta nitelikli işgücü temin edilmesi noktasında sağlayacağı katkılar nedeniyle projenin şehrimize kazandırılmasına vesile olan Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet YILMAZ ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Dr. Berat ALBAYRAK’a ayrıca projeyi finanse edecek TANAP’ a teşekkür ediyoruz.   Kamuoyuna saygıyla duyurulur.