2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı İstatistik Bilgi Veri Girişleri

26.04.2018 199

MEİS Modülü 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılında lise kayıt sisteminde kullanılacak okul kontenjanları için 24 Nisan 2018 tarihi ile ortaöğretim kurumları ve yeni açılan kurumlara veri girişi açılmıştr. Bu süreçte sadece Bakanlık tarafından onayları kaldırılan ortaöğretim kurumları ile yeni açılan kurumlar veri girişi yapacaklardır.

Kurumların veri girişlerini bir an önce tamamlayıp onay vermeleri kendileri için avantaj sağlayacak olup, müdürlüğümüzce yapılacak olan tetkiklerde eksik bilgi girişi yapan kurumların tespitinde ve bu durumun düzeltilmesi için müdahalede bulunulması ve zaman kazanılması açısından önem arz etmektedir, bu nedenle kurumların bir an önce bilgi girişlerini son güne bırakılmadan tamamlayıp  KURUM ONAYI vermeleri müdürlüğümüz için de önemlidir.

1-Kurum Genel Bilgileri =>Bina Kullanımı Ekranına aşağıdaki gibi veri girilecektir.

Bu bölüm sadece Özel Okullar hariç tüm ortaöğretim kurumlarına açılacak olup okulunuzda bulunan Hazırlık, 9, 10,11 ve 12. Sınıfların derse gireceği derslik sayısı girilecektir. (Örneğin okulunuzda 9/A, 9B, 10/A,10B, 11/A, 11/B, 12/A,12/B şubeleri olacaksa 8 girilecektir.) . Bünyenizde İmam Hatip Ortaokulu var ise, İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde kullanılacak derslikler kesinlikle girilmeyecektir.

2-Kurum Genel Bilgileri =>Tahsis(Geçici Kulanım) Durumu Ekranına aşağıdaki gibi veri girilecektir.

Eğer kurumunuz başka bir kurumdan derslik tahsisi yapmış ise bu dersliklerden kaç tanesinin 9. Sınıflar için kullanımı planlanıyorsa

“9. Sınıflar için Ayrılan Derslik sayısı alanına” bu değer girilecektir.

3-Kurum Genel Bilgileri =>Bina Kullanımı Ekranına aşağıdaki gibi veri girilecektir.

Bu bölüm sadece Özel Okullar hariç tüm ortaöğretim kurumlarına açılacak olup okulunuzda bulunan Hazırlık, 9, 10,11 ve 12. Sınıfların derse gireceği derslik sayısı girilecektir. (Örneğin okulunuzda 9/A, 9B,9/C 10/A,10B, 10/C 11/A, 11/B, 11/C 12/A,12/B, 12/C şubeleri olacaksa bu şubelerden kaç tanesi kendi binanızda derse girecekse onun sayısı yazılacaktır.) . Bünyenizde İmam Hatip Ortaokulu var ise, İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde kullanılacak derslikler kesinlikle girilmeyecektir.