Adalet Bakanlığı ile Yapılan Çalışmalar

Adalet Bakanlığı ile Yapılan Çalışmalar

05.05.2018 238

Adalet ve yargı alanındaki hizmetlerin etkili ve verimli sunulması ile kalite ve standartların yükseltilmesi hedefleri çerçevesinde yapılan çalışmalar sonucunda zabıt kâtiplerinin bilgisayar ve klavye becerilerinin arttırılmasına yönelik olarak içerik ve program geliştirme amacıyla 23-25 Ekim 2017 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı ile ortak bir çalıştay düzenlenmiştir. 

 

Çalıştay sonunda Adalet Bakanlığı Personeline yönelik kurs programı hazırlanarak uygulamaya konulmuş ve Türkiye genelinde bu konu ile ilgili eğitimler düzenlenmesi planlanmıştır. 

 

Personel eğitimleri başlamadan önce Türkiye genelinde Adalet Bakanlığı personeline eğitim verecek 216 öğretmene Adalet Bakanlığı UYAP doküman editörünün kullanılması ile ilgili 8 saatlik eğitim verilmiştir.

 

Bu kapsamda 31.000 (otuz bir bin) Adalet Bakanlığı personeline eğitim verilmesi hedeflenmiştir. Klavye kullanma tekniğine uygun olarak 3 (üç) dakikada en az 90 (doksan) kelime yazma becerisi kazandıracak eğitimlere bu yıl 3000 (üç bin) personelin katılımı hedeflenmiştir.