Mali Yönetim Sistemi (MYS) kullanımı

13.05.2018 541

/meb_iys_dosyalar/65/03/740352/dosyalar/2018_05/13165525_13003701_mys_kullanYmY_-_SGB_yazYsY.pdf

Sayın Müdürlerim ve Yöneticilerimiz,

Malum olduğunuz üzere Maliye Bakanlığı yeni bir harcama sistemine (MYS) geçti. Uygulamanın yeni olması nedeni ile bazı sorunların yaşanmaktadır.

Bize aktarılan sorunların çoğun kaynağı Vergi Kimlik Numaraları (VKN) ile ilgili olduğu düşüncesindeyiz.  Ayrıca Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü ile yapılan okullarımız, il/ilçe yönetimlerinin en kısa sürede muhasebe müdürlüklerine başvurarak tüm MYS aksaklıklarının giderileceği belirtilmiştir.

Strateji Geliştirme Başkanlığının 03.05.2018 tarihli ve 8810708 sayılı yazısı ekinde okul/kurumların MYS de kayıtlı VKN´ları yer almaktadır.

Söz konusu listelerinde bulunan okul/kurumunuza ait VKN kontrol ediniz. Numara yanlış ise doğru olan numarayı Muhasebe birine bildirerek tanımlamasını yaptırınız. Aksi takdirde maaş, ücret vb ödemelerde mağduriyet oluşacaktır.

Ayrıca listeler incelendiğinde;

1. Bir okul/kuruma ait birden çok VKN olduğu,

2. Okulunuzun adı yanlış yazıldığı,

3. Okul aile birliğinin yada Döner Sermaye İşletmesinin VKN tanımlandığı,

4. Bir numaranın birden fazla kurumla ilişkilendirildiği,

5. Bazı okulların isimlerinin olmadığı,

6. Bazı okulların doğru muhasebe birimi ile ilişkilindirilmediği,

tespit edilmiştir.

Tüm bunların doğru yer alması için muhasebe birimi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Ekonomik kodlar ile ilgili  tanımla işlemi Bakanlığımız tarafından yapılmamaktadır. Bu işlemi de muhasebe birim yapacak  yada maliye bakanlığına yaptıracaktır.

Her okulun sadece bir VKN numarası olacaktır Buna dikkat ediniz.