Norm Kadro Fazlası Olunca Yapmamız Gerekenler

16.05.2018 330

Norm Kadro Fazlası olduğumuzda dünyanın sonu geldi diye düşünmemek lazım hemen.2018 Mayıs döneminde bakanlık tarafından açıklanan kadrolarda fazla olduğunuzda okul idaresince size tebliğ edilmesini beklemeden idarenize kontenjan.meb.gov.tr de fazla olup olmadığınızı öğrenin.

Eğer Norm kadro fazlası iseniz; önünüzde il içi ataması mevcut.Kurumunuzda 3 yıl çalışma şartı aranmaksızın tercih edebilirsiniz.

İl içi tayinlerde tercih etmek istemiyorsanız önümüzde eylül yada ekim ayında güncelleme yapılabilir.Ve okulunuzda ders sayınız artar ve güncelleme yapılırsa normm kadro fazlası durumundan kurtuluyorsunuz.

Eğer güncelleme olmaz ise illerde kasım-aralık ayı gibi norm kadro fazlası atamaları gerçekleşiyor.İster tercih edersiniz isterse valilik kararı ile resen atanabilrisiniz.

NOT:

Resen atandığınız zaman kurumda çalıştıgınız süreler yanmamakta ve toplamda 3 yıl çalışmışsanız bir sonraki il içi atamasında tercihte bulunabiliyorsunuz..