Öğretmenlerin Haziran 2018 yıl sonu mesleki çalışmaları hakkında açıklama

Öğretmenlerin Haziran 2018 yıl sonu mesleki çalışmaları hakkında açıklama

 MEB Müsteşarı Yusuf Tekin mesleki çalışmalar hakkında açıklama yaptı. Müsteşar Tekin 2017-2018 eğitim öğretim yılı sonunda öğretmenlerin yapacakları olan Haziran seminer çalışmalarında seçimden dolayı düzenleme yapıldığını belirtti.

 

26.04.2018 356

Öğretmenlerin Haziran 2018 yıl sonu mesleki çalışmaları hakkında açıklama

2017-2018 eğitim öğretim yılının sona ermesine iki aydan az bir süre kalırken Bakanlık mesleki çalışmalar hakkında düzenleme yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamada 11 Haziran 2018 Pazartesi günü başlayacak olan seminer çalışmalarının ilk haftasının okullarda ikinci haftasının istenilen il ve ilçede yapılacağı ifade edilirken son haftada öğretmenlerin idari izinli sayılacağı belirtildi.

HAZİRAN MESLEKİ ÇALIŞMALAR

 

Okullar 8 Haziran 2018 Cuma günü kapanıyor, okulların kapanmasından sonra 900 bin öğretmen 11 Haziran Pazartesi günü mesleki çalışmalara başlıyor. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin seminer çalışmaları ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada seminerin ilk haftasında öğretmenlerin kendi okullarında olacaklarını belirtti. Seminerin ilk haftasında Ramazan Bayramı Arefe günü 14 Haziran 2018 Perşembe gününe denk geldiğinden dolayı öğretmenler bu gün idari izinli olacaklar. Cuma günü de Bayram olduğundan seminer çalışmalarının birinci haftası 13 Haziran 2018 Çarşamba günü sona erecek.

SEMİNERİN İKİNCİ HAFTASI İSTENİLEN YERDE

Müsteşar Tekin seminerin ikinci haftasında ise öğretmenlerin istedikleri il ve ilçede çalışmalarını yapacaklarını belirtti. 18-22 Haziran 2018 tarihleri arasında öğretmenler mesleki çalışmalarını memleketlerinde yapabilecekler. Müsteşar Tekin açıklamasında; “Değerli çalışma arkadaşlarım, Haziran 2018 döneminde öğretmenlerimizin yürütecekleri mesleki çalışmaların takvimini hem bayramlarını güzelce geçirebilmeleri hem de seçim sürecinde demokratik haklarını rahatça kullanabilmeleri açısından şu şekilde revize ettik. Öğretmenlerimiz mesleki çalışmalarının ilk haftasını 9-13 Haziran 2018 tarihleri arasında görev yaptıkları okullarda, ikinci haftasını 18-22 Haziran 2018 tarihleri arasında ise istedikleri il/ilçelerde başvurularını yaparak yürütecekler. “ ifadelerine yer verdi.

Müsteşar Yusuf Tekin’in Haziran 2018 mesleki çalışmalar hakkında yaptığı açıklama;

Seminer çalışması Yusuf Tekin açıklama

SEMİNERİN SON HAFTASINDA İDARİ İZİN

MEB Müsteşarı Tekin Haziran ayının son haftasına denk gelen 25-29 Haziran arası tarihlerin de idari izinli geçirileceğini açıkladı. “14 Haziran arefe günü ve 25-29 Haziran tarihleri arasında ise öğretmenler idari izinli sayılacaklar” ifadesini kullanan Müsteşar Tekin haziran ayında yapılması gereken üç haftalık seminer çalışmalarının son durumunu da netleştirmiş oldu.

Haziran 2018 seminer çalışması takvimi;