STEM Eğitimi Öğretmen El Kitabı

STEM Eğitimi Öğretmen El Kitabı

05.04.2018 1893

STEM Eğitimi Öğretmen El Kitabı için TIKLAYINIZ

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından 2017 yılında 42.207 öğretmenimize yönelik gerçekleştirilen “Küresel STEM Yaklaşımları” araştırmasının sonucunda, öğretmenlerimiz STEM etkinlikleriyle ders işlemenin faydalı olduğunu (%85,4), bu etkinliklerin öğrencilerin derse ilgisini (%88,3) ve başarısını (%84,4) arttırdığını belirtmişler, derslerde öğrencilerimizin STEM etkinlikleri kapsamında tasarım yapmalarının (%90,9) öğrenci başarısını arttırdığını vurgulamışlardır. Ayrıca, gerçekleştirilen saha ziyaretlerinde, öğretmenlerimiz STEM etkinliklerini derslerinde uygulamak istediklerini ancak bu etkinliklerin okul ve sınıf ortamında nasıl uygulanılması gerektiği hakkında rehber bir dökümana ihtiyaç duyduklarının altını çizmişlerdir.
Bu ihtiyaçtan hareketle, siz değerli öğretmenlerimizin istifadesine sunulmak üzere hazırlanan bu STEM Eğitimi Öğretmen El Kitabında öncelikle STEM eğitiminin kısaca tanımı yapılmış olup, STEM yaklaşımının okul ve sınıf ortamında nasıl uygulanabileceği basit ve adım adım açıklanmıştır.
El kitabında ayrıca; STEM uygulamalarının pedagojik bir temele oturtulması amacıyla, Projeye Dayalı Öğrenme modeli önerisinde bulunulmuş, İl Millî Eğitim Müdürlüklerimiz tarafından hayata geçirilen STEM Merkezi, STEM Sınıfı, STEM Atölyesi v.b. gibi STEM öğrenme ortamlarının oluşturulması için esnek ve aktif öğrenme ortamlarının nasıl oluşturulabileceği de belirtilmiştir. Bu el kitabı, okullarımızda STEM uygulamaları yapmakta olan veya STEM etkinlikleri planlayan bütün idareci ve öğretmenlerimize çerçeve, rehber ve öneri niteliği taşımaktadır.