TALIS 2018 Tanıtım Videosu

09.04.2018 338

Özel okulların da dahil edildiği TALIS 2018 ana çalışması ülkemizde 19 Mart 2018 tarihinde başlamış olup 11 Mayıs 2018 tarihinde sona erecektir. Anketin; ülkemizde örnekleme alınan 975 okuldan yaklaşık 20.000 öğretmene ve 975 okul müdürüne uygulanması hedeflenmektedir.

OECD tarafından İngilizce olarak hazırlanan TALIS tanıtım videosunun Türkçe alt yazılı versiyonu aşağıda yer almaktadır.TALIS (Teaching and Learning International Survey – Uluslarararası Öğretme ve Öğrenme Anketi) OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development - Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü)  tarafından yürütülmekte olup ülkelerin uygulamakta oldukları eğitim politikalarını öğrenmeye yardımcı olmayı, ülkelerarası analiz sağlayarak ülkelerin karşılaştıkları benzer sorunları belirlemeyi amaçlayan bir anket çalışmasıdır. 5 yılda bir uygulanmakta olan anket çalışması 2008 ve 2013 döngülerinin ardından 3. döngü olarak 2018 yılında Türkiye’nin de katılım sağladığı toplam 46 ülkede uygulanmaktadır. TALIS 2018 çalışması ülkemizde örnekleme alınan ISCED1 (İlkokul), ISCED2 (ortaokul), ISCED3 (lise) ve TALIS-PISA link (PISA sınavının uygulandığı okullar) okullarının okul müdürleri ile her okuldan yaklaşık 20 öğretmene uygulanmaktadır. Ankette okul müdürü ve öğretmenlere; mesleki gelişim, okul iklimi, göreve başlama ve danışmanlık, okul liderliği, iş memnuniyeti gibi başlıklarda sorular yöneltilmektedir. Anket uygulamasının pilot çalışması Mart 2017’de 120 okulumuzda gerçekleştirilmiştir.